E-ARŞİV FATURA DÜZENLENMESİ HAKINDA ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

E-ARŞİV FATURA DÜZENLENMESİ HAKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Sayın Üyemiz,

19.10.2019 tarihli ve 30923 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 01/01/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarının 5 bin TL'yi aşması halinde, söz konusu faturaların e-Arşiv Fatura olarak Gelir İdaresi Başkanlığınca sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir

509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği