* “Ekmeğini İsraf Etme” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* “Ekmeğini İsraf Etme”

Sayın Üyemiz,

“Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” 17 Ocak 2013 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmış ve kampanyanın TMO’nun koordinatörlüğünde tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle, toplumun tüm kesimlerine ulaşılacak şekilde hali hazırda devam etmektedir.

Bu kapsamda, 01.04.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren TGK-Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin (Tebliğ No.2012/2) 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesinde, “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile iş birliği yapar.” ifadesine istinaden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde odamıza bağlı olarak faaliyet gösteren gıda işletmelerinde ekmek üretimi dağıtımı ve satışı yapan işletmelere www.ekmekisrafetme.com adresinde yer alan kampanya ile ilgili detaylı bilgi sunulmaktadır.

KAMPANYA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ