* Elektrik Enerjisi Giderlerinin İadesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Elektrik Enerjisi Giderlerinin İadesi Hk.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Atıksu arıtma tesislerinde kullanılan elektrik enerjisi giderlerinin bir kısmının geri ödenmesine dair hazırlanan "Çevre Kanununun 29uncu Maddesi Uyarınca Atıksu Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden Faydalanmasında Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik" 01.10.2010 tarih ve 27716 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yönetmeliğe göre, Bakanlığımızdan "Geri Ödeme Belgesi" alarak yükümlülüklerini yerine getiren kurum/kuruluş ve işletmelere 2010 yılında atıksu arıtma tesislerinde kullandıkları enerji giderlerinin %50`sinin geri ödemeleri yapılmaya başlanmış olup, ödemeler yıl sonuna kadar tamamlanacaktır.

Bu kapsamda; kurum, kuruluş ve işletmelerin 2011 yılına ait atıksu arıtma tesislerinde kullandıkları enerji giderlerinin bir kısmının geri ödenmesine ilişkin olarak;

- Doğrudan alıcı ortama deşarj eden, deşarj izni veya çevre izni olan, arıtma tesisine ait ayrı mühürlü bir elektrik sayacı ile elektrik aboneliği sözleşmesi bulunan ve Bakanlığımızdan "Geri Ödeme Belgesi" almamış olanların ivedilikle  Bakanlığımızdan geri ödeme belgesini almaları ve bu belge ile birlikte 2012 Nisan ayı sonuna kadar Valiliklere başvuruda bulunmaları

- Bakanlığımızdan "Geri Ödeme Belgesi" almış bulunan kurum, kuruluş ve işletmelerin ise 2011 yılı enerji teşvikini almaları için en geç 2012 Nisan ayına kadar Valiliklere başvuruda bulunmaları ve Çevresel Bilgi Sisteminde yer alan verilerinin güncelliğini sağlamaları gerekmektedir.

EK: