Elektronik İlan Doğrulama Sisteminin (EİDS) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Elektronik İlan Doğrulama Sisteminin (EİDS)

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte 31 Ağustos 2023 tarihinde değişikliğe gidilerek taşınmaz ilanlarına elektronik ortam sağlayan ilan platformlarına;

- İlan veren kişinin kimlik bilgilerini doğrulama,

- İlana konu taşınmazın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren kişinin ilana konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama yükümlülüğü getirilmiştir.

Söz konusu yükümlülük kapsamında Ticaret Bakanlığınca oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sisteminin

(EİDS) 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla devreye alınması öngörülmekte olup sisteme yönelik farkındalığın

artırılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan tanıtım filmi ektedir.