* Endonezya`nın Türk Vatandaşlarına Sınırda Vize İta Etmesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Endonezya`nın Türk Vatandaşlarına Sınırda Vize İta Etmesi

TOBB’dan aldığımız yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen, Endonezya`nın umuma mahsus pasaport hamili olan vatandaşlarımıza, 25 ABD Dolan karşılığında, 30 gün ikamet süreli tek giriş vizesini sınır kapılarında 11 Mayıs 2010 tarihinde vermeye başladığı bildirilmektedir.

Ayrıca vatandaşlarımızın, Endonezya sınır kapılarında aldıkları vizenin geçerlilik süresinin bitiminde,bir kereye mahsus olmak üzere, 30 günlük bir süre için vizelerini uzatma imkanına sahip oldukları; 30 günü aşacak süreler için Endonezya`ya gitmek isteyen vatandaşlarımızın ise, Endonezya`nın diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerinden amacına uygun (30 günlük bir süreyi aşan öğrenim,çalışma, aile birleşimi vs.) vize müracaatında bulunmaları gerektiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, karşılıklılık çerçevesinde, Türkiye`ye turistik veya ticari amaçlarla ziyarette bulunmak isteyen Endonezya vatandaşlarına sınır kapılarımızda vize verilmesine yönelik gerekli çalışmaların başlatıldığı ve anılan ülke vatandaşlarına sınır kapılarımızda vize ita etmeye yönelik uygulamanın başlama tarihi ile ilgili ayrıca bilgi sunulacağı belirtilmektedir.