* Eximbank Kredileri Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Eximbank Kredileri Hakkında

Sayın Üyemiz,

TOBB`dan alınan bir yazıda,  Eximbank tarafından doğrudan kullandırılmakta olan İhracata Hazırlık Kredisi, Serbest Bölgeler İhracata Hazırlık Döviz Kredisi, Uluslararası Nakliyat Pazarlama Kredisi, Turizm Kredisi Programı ve KOBİ İhracata Hazırlık kredisi programlarında, 22.11.2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bazı değişiklikler yapıldığı bildirilmiştir. Anılan düzenlemeler çerçevesinde,

• İhracata Hazırlık Kredisi, Serbest Bölgeler İhracata Hazırlık Döviz Kredisi, Uluslararası Nakliyat Pazarlama Kredisi ve Turizm Kredisi Programlarında, kredi kullandırım ve firma limiti tespitine esas oluşturan performans kriterinin yürürlükten kaldırıldığı,

• Turizm Kredisi Programındaki mevcut 8.000.000,- ABD Doları tutarındaki firma limitinin 15.000.000,- ABD Dolarına yükseltildiği,

• KOBİ İhracata Hazırlık Kredisi programındaki firma limitinin 200.000,- ABD Doları`ndan 500.000,- ABD Doları tutarına yükseltildiği bildirilmiştir.

Sevk Öncesi Reeskont Türk Lirası Kredileri kullandırılma ilişkin 22.11.2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bazı düzenlemeler yapıldığı bildirilmiştir.

Anılan düzenlemeler çerçevesinde, TL kaynak talebinde bulunan firmalarımızın finansman ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanmasını teminen,

• 180 gün vadeli TL kullanım imkânının, Dış Ticaret Sermaye Şirketleri için 10 milyon ABD Doları karşılığı TL`den, 20 milyon ABD Doları karşılığı TL`ye, diğer firmalar için ise, 5 milyon ABD Doları karşılığı TL`den, 10 milyon ABD Doları karşılığı TL`ye çıkartıldığı bildirilmiştir.