* Eximbank Yurtdışı Fuar Katılım Kredisi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Eximbank Yurtdışı Fuar Katılım Kredisi

Sayın Üyemiz,

TOBB`dan alınan bir yazıda, banka tarafından, yurtdışı fuarlara katılarak pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde bulunan ihracatçı firmalar ile bunlara aracılık eden organizatörlere yönelik olarak kullandırılan Yurtdışı Fuar Katılım Kredisi Programı’nda kredi taahhüt kapatma aşamasında yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla 31.10.2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aşağıda yer alan düzenlemelerin yapıldığı bildirilmiştir:

Buna göre;

• Ekonomi Bakanlığı tarafından destek kapsamına alınan yurtdışı fuar organizasyonuna/katılımına ilişkin, kredi başvuru tarihi ile kredi vadesi arasında gerçekleştirilen yurtdışı fuar harcamaları kredi taahhüdüne saydırılabileceği ve

• Kredi taahhüdünün kapatılmasında kullanılan Yurtdışı Fuar Katılım Kredisi Taahhüt Kapatma Formu”nda ilgili ihracatçı birliği onayı yerine firmaların hesap denetimini gerçekleştiren YMM/SMMM onayının bulunmasının yeterli olacağı ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, kredi programı hakkında ayrıntılı bilgiye www.eximbank.gov.tr internet adresindeki, “Krediler” menüsünden ulaşılabileceği bildirilmiştir.