* Export Helpdesk Semineri - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Export Helpdesk Semineri

Sayın Üyemiz,

TOBB`dan alınan yazıda, AB Komisyonunun, AB pazarına girişte ihracatçılara kolaylık sağlamak amacıyla EXPORT Help-Desk isimli web sayfası üzerinden bir hizmet sağlamakta olduğu, söz konusu web sayfasında (http://www.exporthelpdesk.europa.eu/index_en.html) AB üyesi ülkelerin gümrük tarifeleri, tercihli düzenlemeleri, ticaret istatistikleri gibi bilgiler yer aldığı bildirilmektedir.

AB Pazarına girişte, firmalarımıza önemli bir bilgi kaynağı olarak hizmet veren söz konusu web sayfasının, başta KOBİ’ler olmak üzere Türk ihracatçıları tarafından da kullanımının arttırılmasını teminen, AB Komisyonu ile işbirliği içerisinde, detayları ekte yer alan şehirlerde Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ve uzmanlarının da katılımıyla Export Help-Desk Seminerleri düzenlenecektir.

Söz konusu seminerler hakkında detaylı bilgi almak ve/veya katılmak isteyen firmaların, programda belirtilen irtibat bilgilerinden temasa geçebilecekleri belirtilmektedir.