* Fas İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Fas İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk.

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-Fas İş Konseyi tarafından 20-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında Fas’a bir heyet ziyareti gerçekleştirilmesi planlandığı ve ziyaret kapsamında İş Konseyi Ortak Toplantısının gerçekleştirilmesi, Fas Yatırım Ajansı tarafından Fas’taki yatırım olanaklarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapılması ve heyet profiline bağlı olarak ilgili bakanlıklardan randevu alınması öngörülmektedir.

Son yıllarda uygulamaya koyulan stratejik planlar sayesinde yıllık ortalama %5 oranında büyüme sergileyen ve doğrudan yabancı yatırımlarda artış yaşayan Fas’ta otomotiv, tekstil ve tarımsal gıda gibi sektörlerin gelişmesinde özel sektörün payının giderek arttığı, FDi Intelligence (Financial Times) 2012 raporuna göre Fas’ın, 2011 yılında Güney Afrika’nın ardından Afrika’da en fazla yatırım yapılan ülke olduğu ve ABD, AB, Türkiye ve çeşitli Arap ülkeleriyle imzaladığı serbest ticaret anlaşmaları sayesinde 1 milyarın üzerinde bir tüketici pazarına erişim imkanı sağlayan Fas ile ticaretimizin 2012 yılı verilerine göre %7,7 oranında artış göstermektedir. İlgili Bakanlıklar ve Fas’ın turizm, tarım sanayi, inşaat, gayrimenkul, otomobil, madencilik, enerji, sağlık, telekom ve tekstil sektörlerinden önde gelen işadamlarıyla ikili görüşme yapma fırsatı sunulacak söz konusu seyahate katılmak isteyen üyelerimizin ekte bulunan başvuru formunu doldurularak en geç 10 Nisan 2013 tarihine kadar DEİK’e (Özge Karagöz,e-mail: afrikabolgesi@deik.org.tr, Tel: 0212 3395070) iletilmesi gerekmektedir.

Başvuru Formu