* Fas Yatırım Olanakları Konferansı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Fas Yatırım Olanakları Konferansı

Sayın Üyemiz,

DEİK / Türk – Fas İş Konseyi, Fas Yatırım Ajansı (AMDI) ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) işbirliği ile 22 Kasım 2011 tarihinde 09:00–17:00 saatleri arasında İstanbul, TOBB Plaza’da Fas Yatırım Konferansı düzenlenecektir.

Fas Ankara Büyükelçisi Sayın Lofti Aouad’ın da onurlandıracağı seminerde Fas’da özellike tarımsal sanayi, otomotiv sektörü ve tekstil sektörlerindeki iş fırsatlarına ilişkin sunumlar gerçekleştirilecektir. Dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olan Çin ve ABD’den sonra dünyadaki üçüncü büyük fosfat üreticisi olan Fas’ta tekstil ülkenin en önemli ihracat sektörüdür.

Fas, son yıllarda uygulamaya koyduğu stratejik planlar sayesinde yıllık ortalama %5 oranında büyüme sergileyebilmiş ve doğrudan yabancı yatırımlarda artış yaşamıştır. Otomotiv, havacılık ve uzay, tekstil ve tarımsal gıda gibi sektörlerin gelişmesinde özel sektörün payı giderek artmakta olup tüm bu gelişmeler FDI Intelligence (Financial Times) tarafından Fas’ın 2011/2012 dönemi için “Geleceğin Afrika Ülkesi” sıralamasında ilk sıraya yükselmesinin gösterdiği gibi Fas’ı Afrika’nın önemli pazarlarından biri haline getirmektedir.

ABD, AB, Türkiye ve çeşitli Arap ülkeleriyle imzaladığı serbest ticaret anlaşmaları sayesinde 1 milyarın üzerinde bir tüketici pazarına erişim imkanı sağlayan Fas, halihazırda 3 milyon konteynır kapasitesi olan ve 2016 yılında 8 milyona yükselmesi planlanan Tanger-Med liman projesi de dahil olmak üzere bölgesel bir üs haline gelmek için büyük ölçekli altyapı projeleri gerçekleştirmektedir.

Faslı işadamlarının da katılacağı ve ikili görüşmeler gerçekleştirme imkanı da sağlayacak söz konusu konferansa katılmak isteyen üyelerimiz tarafından ekte yer alan katılım formunu eksiksiz doldurarak en geç 15 Kasım 2011 mesai bitimine kadar DEİK’e (Özge Karagöz, e-mail:okaragoz@deik.org.tr, Tel : 0 212 339 50 70, Faks: 0212 270 35 92) iletilmesi gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.