"FETHİYE DIŞ TİCARET İLE BÜYÜYOR" EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIK FAALİYETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

"FETHİYE DIŞ TİCARET İLE BÜYÜYOR" EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIK FAALİYETİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe almaya hak kazanan “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi kapsamında 4 Kasım Pazartesi günü ücretsiz eğitim verecek.

GEKA 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi için destek almaya hak kazanan FTSO, hibeye ilişkin protokol gereğince, Fethiye ve Seydikemer’deki üye işletmeleri başta olmak üzere bölge genelinde ihracat hedefi olan, ihracat potansiyeli olan ve halihazırda ihracat yapan firmalara ücretsiz eğitim ve danışmanlık faaliyetleri düzenleyecek. Bu kapsamda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Likya Salonu’nda 4 Kasım 2019 Pazartesi günü dış ticaret yapan firmalara mevcut kapasitelerini artırabilmeleri ve yeni pazarlara ulaşmalarını sağlamak, ihracat yapma potansiyeli olan firmalara da ihracat yol haritası oluşturabilmeleri amacıyla 1 günlük ücretsiz eğitim verilecek.

Eğitimde Dış Ticaret Uzmanı Petek Üzülmez, katılımcılara “Dış Ticaret nedir?” başlığı altında ihracatçı/ithalatçı olma şartları, ihracat döngüsü, ihracatta pazarlama karması ve altyapı hazırlığı, potansiyel ve hedef pazarlara ulaşım, başarıya götüren satış teknikleri ve müşteri memnuniyeti konularında detaylı bilgi aktaracak.

FTSO, eğitimin ardından firma bazında, firmaların yapıları ve ihtiyaçları ile ihracat süreçlerindeki eksikliklerini gidermeye yönelik danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirecek. Danışmanlık faaliyetleri 5 Kasım ile 14 Kasım arasında 9 gün boyunca devam edecek.