FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇALIŞMA ALANINDA UYGULANACAK OLAN ÖRF, ADET VE TEAMÜL KARARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye ve Seydikemer bölgesinde arsa sahibi ile yüklenici arasında kat karşılığı düzenlenen sözleşmelerde uygulanacak ticari örf, adet ve teamül Odamızca belirlenmiş olup, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

Teamül kararı şu şekildedir:

“Arsa sahibi ile yüklenici arasında düzenlenen sözleşmelerde özel bir hüküm bulunmaması halinde arsa sahibi tarafından yükleniciye yeterli bir vekaletname verilerek, tüm masrafları (iskan, ön iskan ruhsatları, elektrik, su abone giderleri vb dahil her türlü harç ve giderler) yükleniciye ait olmak üzere tüm işlemlerin yüklenici tarafından yapıldığı” manasına gelir.