*Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Gayrimenkulü Kira İhalesi İlanı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Gayrimenkulü Kira İhalesi İlanı

Muğla ili, Fethiye ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi  37. Sokak No:2 adresinde bulunan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na ait gayrimenkul, kapalı zarf usulü teklif alınarak kiraya verilecektir.

Kiralanacak gayrimenkulün,

-Yeri           : Muğla ili, Fethiye ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi  37. Sokak No:2

Şu anki durumu: Boş, kaba inşaatı tamamlanmış

-İskan Durumu: İskan alınmadı, kiracı kendi ihtiyaçlarına göre inşaatın ince işçiliğini yaptıktan sonra iskan alınacaktır. İskan alınmasına engel bir durum yoktur.

-Toplam kullanım alanı : 499.80 m2 toplam alanlı zemin, 1., 2., 3. Kattan ve çatı katından  oluşan bina

-Kiralama  Süresi:Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5+5 yıl

- Tekliflerin verileceği yer: Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Evrak Bürosu

-Tekliflerin açılacağı tarih/saat/yer: 20.10.2014 / saat:15:00/ Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonu

1)Mülkiyeti Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na ait, Cumhuriyet Mahallesi  37. Sokak No:2 Fethiye adresindeki gayrimenkul, komple kiraya verilecektir.

2)Kiralananın muhammen bedeli aylık 12.500TL. olup;  çevre temizlik vergisi, stopaj ve benzeri tüm giderler kiracıya aittir. İstekliler, tekliflerini aylık kira bedeli olarak vereceklerdir.

3)Kiralanan, kiracıya kaba inşaatı tamamlanmış olarak, karkas halde teslim edilecek olup, kiracı kullanımına  ve ihtiyaçlarına göre inşaatı tamamlayacak ve  inşaat tamamlama masraflarını kiracı kendisi karşılayacaktır. Ancak kiralananda yapacağı her türlü değişiklik için kiracı Odanın iznini alacaktır. Kiracının kiralananda yapacağı tüm masraflar (inşaat masrafları dahil) kiracıya ait olacaktır, bu konuda Odadan hiçbir ücret talebinde bulunamayacaktır.

4)Kiracı binada, gayrimenkulün mimari-statik ve diğer  projelerine aykırı değişiklik yapamaz.

5)Kiracı kiraladığı yeri bir başka gerçek veya tüzel kişiye devir edemez,kiraya veremez.

6)Kiracı sözleşme  tarihinde teminat olarak, 1 yıllık kira bedeli tutarında  teminat mektubu verecektir ve teminat mektubu her yıl, yıllık kira bedeli kadar arttırılacaktır.

7)Kira süresi,ihale tarihini  takip eden 10 gün içinde yapılacak kira sözleşmesi tarihinden başlayarak 5 yıl olup, kiracı kira sözleşmesine aykırı davranmadığı takdirde 5 yıl daha uzatılacaktır.

8)Kira bedeli Oda’ya her ay ilk üç gün içinde peşin ve net olarak ödenecek  olup,yıllık kira artışı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)Başkanlığınca açıklanacak yıllık toptan eşya fiyat endeksi (ÜFE)artışı  nispetinde  olacaktır.

9)Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası gayrimenkulünün mimari-statik projeleri incelemek isteyen istekliler, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurarak projeleri FTSO'dan alabilirler.

10)İstekliler,ihaleye katılabilmek için,  1.200TL.den  az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. 1.200TL.nin altında geçici teminat veren isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılır.

11)Teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda sayılmıştır:

a)  Tedavüldeki Türk Parası(Teminat mektupları dışındaki teminatların Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Tahsilat Birimine yatırılması ve makbuzlarının teklif zarfının içinde sunulması gerekir)

b)  Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen teminat mektupları(Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, teklif geçerlilik süresinin bitiminden itibaren 15 (onbeş) günden az olmamak üzere isteklilerce belirlenir.)

12)Yukarıda özellikleri belirtilen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Gayrimenkulü kiralama işine teklif vermek isteyen işletmeler,

- "teklif mektubu" ,

-İşyerinde yapılacak işin konusuna ilişkin beyan

-Geçici teminat(Teminat mektubu veya teminatın yatırıldığına ilişkin makbuz)

Odamıza sunmalıdır.

13)Teklifler 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 15:00'e kadar Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na iletilecek olup, 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 15:00'ten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

14)Teklifler, hazırda bulunan isteklilerin katılımı ile, 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 15:00'da, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonu'nda açılacaktır.

15)İhalede en yüksek teklifi veren firma avantajlı olacaktır.

16)İhalede, tekliflerin eşit olması halinde veya en yüksek teklifi veren ilk 3 istekli arasında ikinci tur ihale yapılabilecektir.  İkinci tur ihale, teklif edilen rakamın arttırılması usulü ile ihale esnasında  sözlü olarak ikinci fiyat teklifinin alınması şeklinde olacaktır.

17)İhale üzerinde kalan istekli dışındaki isteklilerin geçici teminatları ihaleden sonra hemen iade edilecektir. İhale üzerinde kalan isteklinin geçici teminatı ise, sözleşme imzalanması ve sözleşmeye ilişkin 1 yıllık kira süresi kadar  teminat mektubunun getirilmesine müteakip iade edilir.

18)Verilen tekliflerin geçerlik süresi, 20 Ekim 2014 tarihinden itibaren en az 30 (Otuz) takvim günü olmalıdır.

19)Yapılacak kira sözleşmesine uygun ödemede bulunmama ve diğer şartlara uymamak tahliye nedeni sayılacak ve bu hallerde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sözleşmeyi tek  taraflı  olarak feshedecektir. Her türlü uyuşmazlıklarda Fethiye Mahkemeleri yetkilidir.

20)İhaleye iştirak edenler, işyerinde yapacağı işi belirteceklerdir.Oda Yönetim Kurulu yapılacak  işin  çevreyi rahatsız edip etmeyeceği hususlarını dikkate alarak kiracıyı seçmede serbesttir. Faaliyet konusu olarak otel, motel, pansiyon işletmesi bildiren  istekliler ile, birden fazla iş konusu bildiren isteklilerin  teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Yukarıda belirtilen gün ve saatte ihalenin yapılamaması durumunda 24.10.2014 Cuma günü aynı koşullarla, aynı yer ve saatlerde ikinci ihale yapılacaktır