Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimlerine İlişkin Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimlerine İlişkin Duyuru

I-SEÇİM TARİHİ, YERİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Asıl ve Yedek Üye Seçimleri, 15 Ekim 2022 Cumartesi günü, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde B Blok’ta (eski Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından oluşturulan Seçim Sandık Kurulu huzurunda ve yargı gözetiminde, gizli oy ile yapılacak olup, oylar 09.00-17.00 saatleri arasında kullanılacaktır. Oy verme işleminin bitmesini takiben sandık kurulları tarafından aleni olarak tasnif işlemine geçilecektir.

II-MESLEK GRUPLARI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek grubu sayısı 13'dür. Her meslek grubu için ayrı zarflarda oy kullanılacaktır. Bu zarflara konulacak her bir oy pusulasının üstüne meslek komitesi asil üye adayları, altına ise meslek komitesi yedek üye adayları ayrı ayrı yazılır. Meclis asil ve yedek üyesi adayları; aynı liste üzerinde meslek komitesi asil üyesi adaylarının yanlarına yazılarak belirtilir. Bu şekilde düzenlenen birleşik oy pusulası tek bir zarfa konulmak suretiyle sandığa atılır.

Öte yandan, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği İle Odalar Ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 12. Maddesinde “Tüzel kişiler meslek komitesi ile meclis üyeliğine tüzel kişi olarak seçilirler. Bu nedenle, oy pusulalarında meslek komitesi ve meclis üyeliği için tüzel kişinin sadece unvanının yazılması zorunludur.” hükmü amirdir.

III-OY KULLANMA

Gerçek kişi üyeler oylarını bizzat kullanacaklardır. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescili ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair ticaret sicil müdürlüğünden alınmış yetki belgesini ya da e tic.sic.tasdiknamesini oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gereklidir.

Temsil ve ilzam yetkisi müşterek kullanılmakta ise; temsil ve ilzam yetkisine sahip olanlardan bir kişi oy vermek üzere müştereken yetkilendirilir.

Kişiler seçimlere bizzat iştirak ederler, seçme ve seçilme haklarını vekâleten kullandıramazlar.

Faal üye listelerine göre Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi asil ve yedek sayılarını gösteren liste ile 13 meslek grubuna ait Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Seçimi Örnek Oy Pusulaları ekte yer almaktadır.

Üyelerimize önemle duyurulur.

faal-uye-listelerine-gore-meslek-komitesi-ve-meclis-uyesi-asil-ve-yedek-sayilarini-gosteren-liste.xlsx
5-kisilik-ornek-birlesik-oy-pusulasi.pdf
7-kisilik-ornek-birlesik-oy-pusulasi.pdf