* Fildişi Sahili Yatrım Çağrısı Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Fildişi Sahili Yatrım Çağrısı Hakkında

Sayın Üyemiz,

Fildişi Sahili Hükümeti tarafından 28 Mart 2012 tarihinde kabul edilen "Ulusal Kalkınma Planı (UKP 2012-2015)" ile ilgili olarak, 4-5 Aralık 2012 tarihlerinde Dünya Bankası'nın Paris'teki ofisinde, Danışma Grubu (Groupe Consultatif) toplantısının düzenleneceği bildirilerek, toplantının amacının UKP'nin başarıyla uygulanabilmesi ve hedeflenen büyüme rakamlarına ulaşılabilmesi için ihtiyaç duyulan yaklaşık 22 milyar Dolarlık finansman konusunda yabancı kamu ve özel sektör finans kaynaklarının harekete geçirilmesinin sağlanması ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Toplantının ilk gününde ikili ve çok taraflı finans ve yardım kuruluşları temsilcileri ile hükümet fonlarından sorumlu yetkililerin bir araya gelmesinin, toplantının ikinci gününün ise özel sektör temsilcilerine ayrılması ve böylece kamu-özel sektör ortaklığı çerçevesinde gerçekleştirilebilecek önemli projelerin tanıtımının yapılmasının öngörülmektedir.

Ayrıca, hedef kitlelere coğrafi yakınlığı ve konferansın düzenlenebilmesi için Dünya Bankası tarafından sunulan imkanlar sebebiyle Paris'te düzenlenmesine karar verilen ve Dünya Bankası bünyesinde Uluslararası Finans Kurumu ve Çok Taraflı Yatırım Garanti Kurumu'nun yanısıra birçok uzmanın hazır bulunacağı toplantıya özel sektör temsilcilerinin, devlet fonlarından sorumlu temsilcilerin ve diğer ilgili kuruluş temsilcilerinin katılmalarının beklenmektedir.

2012-2015 Ulusal Kalkınma Planı'nda geçen hususlara dair bilgi ve sözkonusu toplantının programı

"http://tobb.om.tr/DElD/Sayfalai7AnaSavla.aspx" adresinde "Yurtdışı Etkinlikler" başlığı altından temin edilebilir.