* FİRMA ŞİKAYETİ- DİKKAT! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* FİRMA ŞİKAYETİ- DİKKAT!

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)’nin 30.07.2012 tarihli ve 411-16563 sayılı yazısına istinaden,

Dışişleri Bakanlığı`ndan alınan yazıda, New York Başkonsolosluğumuzdan alınan bir yazıya istinaden, İstanbul’da lokum üretimi yapan bir firmamızın Başkonsolosluğumuz Ticaret Ataşeliğine e-posta yoluyla bir şikayet iletisi gönderdiği bildirilmektedir.

Söz konusu iletide anılan şirketin, New Jersey’de yerleşik “American Food & Beverage, Inc.” (625 Jersey Ave. Unit 3 New Brunswick NJ 08901 /www.afbcorp.com isimli firmaya vesaik mukabili ihracat yaptığı, fakat ABD’li firmanın, evrakın gönderileceği banka adresi olarak sahte bir adres verdiğinin tespit edilmiş olduğu ve ortaya çıkan şüphe üzerine anılan şirketin ürünlerini gümrükten çektiği belirtilmektedir. Buna istinaden, benzeri aldatmaların önüne geçilebilmesi için siz değerli üyemizin önemle dikkatine sunulur.

Saygılarımızla.