FİRMALARA YURTDIŞINDAN İSTİHDAM İMKANI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FİRMALARA YURTDIŞINDAN İSTİHDAM İMKANI

Üyelerimize Duyurulur

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatanla bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatanla ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından “Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı” adıyla önemli bir çalışma yürütülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, TOBB söz konusu portalın şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı portalda, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye’de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkânlarının yayınlanması öngörülmektedir.

Bu çerçevede ters beyin göçüne katkı sağlamak açısından büyük önem taşıyan bu çalışmayla, Odamız üyesi olan şirketler, kariyer imkanlarına ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla duyurabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın anavatanda istihdam edilmelerine imkan sağlanacaktır.

“Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı”na iş ilanı vermek isteyen üyelerimiz http://memleketim.gov.tr/Home adresinden portala ulaşabilir ve ‘Sarı Sayfalar’ başlığı altında kariyer fırsatlarını yayınlamak için ilan oluşturabilirler. İlan oluşturmak istene şirketlerin ‘Sarı Sayfalar’ bölümünden üyelik işlemini gerçekleştirerek ardından ilanını oluşturabilir.