FTSO Akademi / ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikalı Eğitimi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO Akademi / ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikalı Eğitimi

Şirketlerin çevresel sorumluluklarını yönetmeleri için gerekli araçları ve yönergeleri sağlayan bir standartlar ailesidir. ISO 14001 ve bu kategorideki diğer tüm standartlar çevresel sistemlere vurgu yapar. Bu standartlar denetimler, iletişimler, yaşam döngüsü analizi ve çevresel zorluklar gibi araçları kullanır.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, işletmelere çevre sorumluluğu bilincini yaygınlaştırırken aynı zamanda ekonomik ve sosyal fayda elde etmelerine olanak tanır. Çevre dostu bir işletme olarak sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen organizasyonlar için ISO 14001, vazgeçilmez bir araçtır.

* Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilmektedir.

* Genel katılıma açık bir eğitimdir.

* Katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Eğitime katılım için ön kayıt alınmaktadır ve minimum 10 kişilik katılım olması halinde sınıf açılmaktadır.

* Eğitim katılım payını ödeyen katılımcılarımızın, eğitime katılmaması durumunda eğitim katılım payı iade edilmeyecektir.

EĞİTİM TARİHİ:  6-7 Haziran 2024 Perşembe Cuma

YER:  FTSO Likya Toplantı Salonu

EĞİTİM VEREN FİRMA: Türk Loydu

ÜCRET: 3.000 TL

KATILIM: 20 kişi ile sınırlıdır.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'nin Faydaları Nelerdir?

• Ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlara uyum sağlanır.
  • İzin ve yetki belgelerinin alınmasını kolaylaştırır.
  • Ulusal ve uluslararası alanda itibar kazandırır.
  • Çevre etkilerinden kaynaklanan maliyetler düşer.
  • Doğal kaynakların etkin kullanımı sonucunda masraflar azalır verimlilik artar.
  • Müşteriye, çevre yönetimi için bir yükümlülük altına girildiği güvencesinin verilmesiyle, müşteri güveni artar.
  • Mesuliyetle sonuçlanan olayları azaltır dolayısıyla mali sorumluluk sigortası maliyetlerini düşürme potansiyeli sağlar.
  • Şirket faaliyetlerinden kaynaklanan kirlilik, kaynaktan başlayarak kontrol altına alınır ve kirlenme azaltılır.
  • Potansiyel tehlike durumlarının belirlenmesi sayesinde acil durum ve kazalara karşı hazırlıklı olunduğundan kayıpla sonuçlanan olaylarda azalma görülür.
  • İşyeri kalitesinin dolayısıyla işçi moralinin yükselmesi sağlanır ve işletmeye bağlılık artar.
  • Personele verilen eğitimler sayesinde çalışanlarda çevre bilincinin artması sağlanır.
  • Yeşil üretim süreçlerinin önemli olduğu pazarlara girmeyi kolaylaştırır.