İşletmelerde enerji verimliliğini yükseltmek için gerekli olan, süreç ve sistemleri oluşturulması, bu süreç ve sistemlerin uygulanması ve sürdürülebilirliğinin sağlaması amacıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikalı Eğitimi Odamız FTSO Akademi tarafından gerçekleştirilecektir.
Günümüzde üretim her geçen gün artmakta buna paralel olarak ise enerji kaynakları azalmaktadır. Üretimin artışı ile birlikte sanayilerde enerji kaynaklarının etkin kullanımı, enerji tasarrufu, enerji verimliliği, geri kazanım, tekrar kullanım kavramları önem kazanmaktadır. Bütün bunlar göz önüne alındığında bir enerji tasarrufuna gidilmesi ve bir enerji yönetim sistemi oluşturulması kaçınılmazdır.
Enerji yönetimi, güvenlikten, üretim kalite ve miktarından, çevresel sorumluluklardan taviz vermeden enerjinin verimli kullanımıdır. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı, organizasyonların enerji verimliliğini yükseltmek için gerekli olan, süreç ve sistemleri oluşturmalarını, bu süreç ve sistemlerin uygulanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamaktadır. Standart tüm enerji türlerini kapsar. Kuruluşların tamamını etkin enerji yönetimine, maliyetlerin azaltılmasına ve çevreye karşı duyarlılığa teşvik eder.
Eğitim Hedefi: ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistem Standardının bir işletmede kurulması veya diğer yönetim sistemlerine entegrasyonu çalışmalarına katkı sağlanmasıdır.
*Eğitime katılım için ön kayıt alınmaktadır
* Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilmektedir.
* Genel katılıma açık bir eğitimdir.
* Katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Minimum 10 kişilik katılım olması halinde sınıf açılmaktadır.
* Eğitim katılım payını ödeyen katılımcılarımızın, eğitime katılmaması durumunda eğitim katılım payı iade edilmeyecektir.
EĞİTİM TARİHİ: 25-26 Nisan 2024 Perşembe Cuma
YER: FTSO Likya Toplantı Salonu
EĞİTİM VEREN FİRMA: Türk Loydu / Serkan ŞAHİN
ÜCRET: 3.000 TL
KATILIM: 20 kişi ile sınırlıdır.
Kayıt ve bilgi için : Yıldız BOZKURT DEMİRTAŞ (yildiz.demirtas@fto.org.tr, 6141115-120 dhl)
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi:
Enerji kullanımında verimliliği artırmayı amaçlayan bir Enerji Yönetim Sistemi uygulamasında şirketlere rehberlik eder.
Sera gazı emisyonlarını en aza indirerek bir kuruluşun enerji giderini azaltmayı amaçlamaktadır.
Enerji Kaynaklarının Ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e belirtilen derecede TEP enerji tüketimi yapan kamu binaları, ticari ve hizmet binaları, elektrik üretim tesisleri, endüstriyel tesisler ve OSB'ler ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurmak ve/veya Enerji Yöneticisi bulundurmak zorundadır.