*FTSO KOBİ NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*FTSO KOBİ NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Sayın Üyemiz,

“Nefes Kredisi” kampanyası, ilçemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine yönelik olarak yürürlüğe girmiştir.

KOBİ Nefes Projesi; Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonunun işbirliği ile yürütülen bir çalışmadır. Amaç KOBİlerin uygun faizle kredi kullanmasını sağlayarak nakit ihtiyacını gidermektir.

Bu proje ile üyelerimiz yıllık yüzde 9,90; aylık 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecektir.

Projenin teminatını, ilçemizde Odamız tarafından ayrılan kaynak oluşturmaktadır. Bu proje için Odamız 1 milyon TL. kaynak ayırmıştır. Ayrılan bu kaynak ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin tamamı toplam 14,2 milyon TL krediyi bu faiz oranı ile kullanabilecektir.

“Nefes Kredisi”nden yararlanma koşulları nelerdir?

·         Ziraat Bankası Fethiye Şubesi, Likya Şubesi ve Denizbank Fethiye Şubesi üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.

·         Kredi, 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak olup, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır.

·         Kredinin brüt faiz oranı aylık % 0,825, yıllık % 9,90’dır.

·         Odamız üyeleri için kredi azami limiti, için (grup iştirakleri dahil) 100.000 TL’dir.

·         Krediye başvurmak için, üyelerimizin Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir” ibaresi yer alan faaliyet belgesi alması gerekmektedir.

·      Nefes Kredisi’ne yönelik başvurular başlamış olup, KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için, Odamıza gelerek “FTSO Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları, (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir), daha sonra üyelerimizin Ziraat Bankası ve Denizbank’ın ilgili şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.

KOBİ Nefes Projesini üyelerimizin bilgisine sunar kendilerine her dönem ticari hayatlarında yardımcı olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.