FTSO “SIFIR ATIK PROJESİ”Nİ ÜYELERİ İLE PAYLAŞIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO “SIFIR ATIK PROJESİ”Nİ ÜYELERİ İLE PAYLAŞIYOR

Doğayı korumak ve sürdürülebilir yaşamı sağlamak için 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” FTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda katılımcılarla paylaşılacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 22 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 11.00’de Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Bekir Erdoğan ve İdari İşler Şefi Ferruh Eyüboğlu’nun anlatımıyla ‘Sıfır Atık’ Projesi eğitimi gerçekleşecek. Eğitimde atık miktarını en aza indirmek ve atıkları kontrollü imhasını sağlamak için bireylerin ve işletmelerin yapabileceği yöntemler paylaşılacak.

Sıfır Atık nedir?

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini kaynakların daha verimli kullanılmasını atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

‘Sıfır Atık’ ne kazandırır?

-Verimliliğin artması
-Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması

-İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması
-Çevresel risklerin azalmasının sağlanması
-Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması
-Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.