* “GEKA Hibe İmkanından Faydalanmak için son 20 gün’’ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* “GEKA Hibe İmkanından Faydalanmak için son 20 gün’’

GEKA 2012 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2012 yılı proje teklif çağrısını ilan etmiştir. Program kapsamında 11.07.2012 tarihinde ilan edilen ve toplam bütçesi 14.600.000 TL olan teklif çağrısı bünyesinde ‘’Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması’’ ve ‘’Mirasımız Dericilik’’ mali destek programları bulunmaktadır.

Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması

Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması Mali Destek Programı’nın genel amacı, gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının katma değer üretme ve kalite düzeylerinin artırılmasıdır. Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 11.600.000 TL’ dir. Son başvuru tarihi 07/09/2012 olan teklif çağrısının azami proje süresi 12 aydır.

Programın Öncelikleri

Öncelik 1: Katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi

Öncelik 2: İşleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması

Öncelik 3: Gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı ve/veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi

Bu miktarın kâr amacı güden ve gütmeyen kuruluşlar arasındaki dağılımı şu şekildedir:

·         Kâr Amacı Güden Kuruluşlar:7.600.000 TL

·         Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar:4.000.000 TL

Bu program çerçevesinde verilecek destekler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olacaktır:

·         Asgari tutar: 50.000 TL

·         Azami tutar: 300.000 TL

Uygun Başvuru Sahipleri

·         KOBİ tanımına uyan işletmeler

·         Kâr Amacı Gütmeyen Tarımsal Amaçlı Kooperatifler ve Birlikler, Ticaret Borsaları

Kâr amacı güden kuruluşlar için; hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin %10’undan az, % 50’sinden fazla olamaz.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için ise; hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin %25’inden az, %75’inden fazla olamaz.

Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı

Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı’nın genel amacı, deri ve kösele sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine taşınmasını sağlayarak üretim kapasitesi ve verimliliklerinin artırılması, sektörel kümelenmenin teşvik edilmesi ve üretim süreçlerinin çevreye verdiği zararın azaltılmasıdır

Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 3.000.000 TL’dir. Son başvuru tarihi 07/09/2012 olan teklif çağrısının asgari proje süresi 4, azami proje süresi 12 aydır.

Programın Öncelikleri

Öncelik 1: İşletmelerin Deri İhtisas OSB’ye taşınması ile üretim alanlarının genişletilmesi, üretim kapasitesinin, verimliliğin ve ürün çeşitliliğinin artırılması (ZORUNLU ÖNCELİK),

Öncelik 2:  İşletmelerde çevreye  duyarlı üretim süreçlerine ve atık yönetimine geçişin sağlanması,

Bu program kapsamında hazırlanacak proje tekliflerinin programın 1. önceliğe yönelik olması zorunludur. 1. Önceliğin yanı sıra diğer önceliklerden de en az birine yönelik olması gerekmektedir.

·         Asgari tutar: 50.000 TL

·         Azami tutar: 200.000 TL

Uygun başvuru sahipleri derinin tabaklanması ve işlenmesi; kürkün işlenmesi ve boyanması alanında faaliyet gösteren ve KOBİ tanımına uyan işletmelerdir

Hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin % 10’undan az, %50’sinden fazla olamaz.

Teklif çağrıları hakkında detaylı bilgi almak için Güney Ege Kalkınma Ajansı internet sitesini (www.geka.org.tr) ziyaret ediniz.

Bilgi ve Danışma için:

Meltem Şimşek