GEMLİK ZEYTİNİ ADININ KULLANILMASI HAKKINDA DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GEMLİK ZEYTİNİ ADININ KULLANILMASI HAKKINDA DUYURU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 10.03.2020 tarih ve 2586 sayılı yazıda; Gemlik Ticaret Borsası tarafından yapılan çalışmalar neticesinde "Gemlik Zeytini" 23.09.2003 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Olarak tescillendiği bildirilmiştir.

Yazıda, Gemlik Zeytini’nin yetiştirildiği toprak ve ürün kalitesi açısından başka yerde yetiştirilen zeytinlerden farklılık gösterdiği belirtilmiş, bu kapsamda başka yerde yetiştirilen ve Gemlik Zeytini adı altında satılan ürünlerin önüne geçmenin amaçlandığı ifade edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Gemlik Ticaret Borsası tarafından iletilen ‘Gemlik Zeytini Coğrafi İşaret Bilgilendirme Yazısı’ ekte yer almakta olup, ilgili üyelerimize duyurulur.

GEMLİK ZEYTİNİ COĞRAFİ İŞARETİ