* Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker Başkanlığında Tanzanya Ziyareti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın M. Mehdi Eker eşbaşkanlığında gerçekleştirilmesi öngörülen Türkiye-Tanzanya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 1. Dönem Toplantısı vesilesiyle Türk-Tanzanya İş Konseyi tarafından 8-11 Mayıs 2012 tarihlerinde Darüsselam’a heyet ziyareti ve 9 Mayıs 2012’de Tanzanya Özel Sektör Vakfı (Tanzania Private Sector Foundation-TPSF) işbirliği ile Türk-Tanzanya İş Konseyi Ortak Toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır.

Tanzanya yıllık ortalama %6 büyüme oranı ile Sahra altı Afrika’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biridir. Türkiye’nin Tanzanya’ya ihracatı 2009 yılından itibaren yaklaşık üç kat artarak 170 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Ülke, müteahhitlik ve müşavirlik, inşaat malzemeleri, gıda işleme makineleri, iş, inşaat ve maden makineleri ve bunların yedek parçaları, tarım makineleri ve ekipmanları ve ikinci el makineler, tekstil ve hazır giyim, otomotiv ve yan sanayi, tıbbi araç ve gereçler, elektronik ürünler, elektrikli cihaz ve aksamları, işlenmiş gıda sektörleri başta olmak üzere büyük bir yatırım ve ihracat potansiyeli arz etmektedir. Ayrıca Tanzanya Ulaştırma Bakanlığı’ndan temin edilen demiryolları ve liman inşaat projeleri ile Enerji ve Madenler Bakanlığı’ndan temin edilen enerji ve madenler alanlarındaki yatırım olanaklarını içeren proje listesi ekte yer almaktadır.

Tanzanya’nın önde gelen işadamları ile ikili görüşmeler ve İhracat İşleme Bölgesine ziyaret imkânları sunan söz konusu seyahate katılmak isteyen üyelerimiz tarafından ekte yer alan başvuru formunun doldurularak katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontu ile birlikte en geç 26 Nisan 2012 tarihine kadar DEİK’e (afrikabolgesi@deik.org.tr, Tel: 0212 3395070; Faks: 0212 2703592) iletilmesi gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.

NOT:
- Konaklama, uçak, transferler, yemek ve diğer organizasyon masrafları için daha sonra belirlenecek paket ücretinden mahsup edilmek üzere, avans ödeme tutarı 1200 Avro’nun, İş Bankası, Beyoğlu Şubesi (Şube kodu: 1011) DEİK Afrika İş Konseyi 3314642 No’lu Euro hesabına (Swift: ISBKTRISXXX / IBAN No: TR100006400000210113314642) nolu hesabına, en geç 26 Nisan 2012 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir. Paket program ücreti bilahare belirlenecek olup, avans olarak ödenen miktar düşülerek, ödenecek bakiye miktar katılımcılara ayrıca bildirilecektir.

-Seyahatin KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği kapsamına alınması konusunda KOSGEB nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Söz konusu girişimin olumlu olarak neticelenmesi halinde KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olan firmalar, KOSGEB Müdürlüklerine başvurarak anılan teşvikten yararlanabilecektir. Bu nedenle, teşvikten yararlanmak isteyen ve KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olmayan firmaların kayıt prosedürlerini tamamlamaları gerekmektedir.