GİRİŞİMCİLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GİRİŞİMCİLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

KOSGEB’in yeni Vizyonu kapsamında gerçekleştirilen;

KOSGEB İcra Komitesi’nin kararı ile Girişimcilik Destek Programı yürürlükten kaldırılarak  Girişimciliği Geliştirme Destek Programı yürürlüğe alınmıştır.

Yeni destek programının yürütülmesine ilişkin süreç ve istisnaların belirlenmesi konusunda KOSGEB’e verilen yetki çerçevesinde Girişimciliği Geliştirme Destek Programı ve ilgili programın alt bileşeni olan Yeni Girişimci Programı Uygulama Esasları yürürlüğe alınmıştır.

Bu kapsamında;

-          31 Aralık 2018 tarihi saat 23:59’dan itibaren Girişimcilik Destek Programı Yeni Girişimci Desteği kapsamında yeni destek başvurusu alınmayacak olup; Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamındaki Yeni Girişimci Programına işletme başvuruları 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle alınmaya başlanacaktır.

-          Programı Yeni Girişimci Desteği kapsamında başvurusu işletme tarafından ilk onayı verilmiş başvurulara ilişkin iş ve işlemler Girişimcilik Destek Programı Uygulama Esaslarına göre yürütülmeye devam edecektir. Mevcut durumda destek süreci devam edenler de Girişimcilik Destek Programı Uygulama Esaslarına göre yürütülmeye devam edecektir.

-          Mevcut Girişimcilik Destek Programı Yeni Girişimci Desteği kapsamında başvurusu işletme tarafından ilk onayı (girişimci tarafından KSB’ deki iş planı başvuru onayı) 31 Aralık 2018 tarihi saat 23:59’a kadar verilmemiş olan başvurular Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız tarafından silinecektir.

-          Başvurusu taslakta bulunan işletmelere yapılan/yapılacak başvuruların son başvuru (onay) tarihinin “31 Aralık 2018 tarihi saat 23:59” olduğuna ilişkin Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından KBS (KOBİ Bilgi Sistemi) üzerinden bilgi verilecektir.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı Yeni Girişimci Programı Uygulama Esasları ve formları KOSGEB yayımlanmış olup söz konusu olan değişikliği bilgilerinize arz/rica ederiz.

Detaylı açıklama için tıklayınız: