* Gürcistan - HES Projeleri Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Gürcistan - HES Projeleri Hakkında

Sayın Üyemiz,

Gürcistan`da yerleşik bulunan Future Products Company adlı şirketin, hidroelektrik santrallere (HES) ilişkin faaliyet göstermekte ve ülkemiz sınırlarına yakın nehirler üzerinde barajlar inşa etmek suretiyle Türk yatırımcılarla işbirliği yapmayı hedeflemektedir.

Anılan şirketin kurulması planlana hidroelektrik santral projelerini üç başlık altında toplamaktadır. İlk grupta Natanebi Nehri üzerinde kurulması planlanan ve 19 MW`lık toplam kurulu kapasiteye sahip küçük ölçekli hidroelektrik santraller, ikinci grupta Machakhela Nehri üzerinde kurulması planlanan ve 55 MW`lık toplam kapasiteye sahip orta ölçekli hidroelektrik santraller ve üçüncü grupta Tskhenitskali Nehri üzerinde kurulması planlanan ve 350 MW`lık toplam kurulu kapasiteye sahip büyük hidroelektrik santrallerin bulunmaktadır. Bu yılın sonbaharında başlanmasının planlandığı HES projelerine anılan şirketin Türk müteahhitler, hissedarlar ve öz sermaye yatırımcılarının da dâhil olması talep edilmektedir.

Ayrıca, anılan Şirketin yetkililerinin bahse konu projelere ilişkin Türk yatırımcılarını bilgilendirmek amacıyla 8 Ekim 2012 Pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı E Blok 1 numaralı toplantı salonunda saat 10.00`da kısıtlı katılımlı bir toplantı gerçekleştirmeyi planlanmaktadır.

Anılan toplantıya katılmak isteyenlerin bilgilerini (ad, soyadı, şirket adı, irtibat bilgileri) en geç 25 Eylül 2012 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza (Faks: 614 57 91 veya E-Posta: yuksel.kart@fto.org.tr) bildirmelerini rica ederiz.