HAFTA TATİLİ RUHSATINA DİKKAT!!! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HAFTA TATİLİ RUHSATINA DİKKAT!!!

Değerli Üyelerimiz,

Bildiğiniz üzere, Hafta Tatili Hakkında Kanuna göre, on bin veya on binden fazla nüfusa sahip şehirlerde bir kısım işletmelerin hafta bir gün tatil olmaları mecburi kılınmış ve aynı Kanunun 4’üncü ve 5’inci maddelerinde hafta tatilinden istisna tutulan yerler tek tek belirtilmiştir.

Konu hakkında Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun Ankara 1. İdare Mahkemesi nezdinde açdığı 2009/1822 E. Ve 2010/509K. sayılı dosya, Danıştay 8. Dairesi’nin 07.12.2010 tarih ve 2010/5698E. Ve 2010/6534K. sayılı ilamıyla onaylanmış ve kesinleşmiştir. Söz konusu karara göre, Hafta Tatili Hakkında Kanun’un 4’üncü ve 5’inci maddeleriyle hafta tatilinden istisna tutulan işyerlerinin hafta tatillerinde çalışabilmeleri için ayrıca ilgili belediyelere başvurarak ruhsat alma ve harç ödeme zorunluluklarının bulunmadığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda Hafta Tatili Hakkında Kanun’un 4’üncü ve 5’inci maddelerinde sayılan matbaalar, münhasıran yevmi gazete bayileri, umumi bahçeler, sinemalar, halkı eğlendirmeğe mahsus oyun mahalleri, kulüpler, oteller, fotoğrafhaneler, lokantalar, kahvehaneler, yapıcılık, tuğlacılık gibi işlerle tütün, incir, üzüm, meyankökü, zeytin, ağaç palamutu, susam, fındık, pancar ilh...gibi, zirai ve sınai mahsulatın işlenmesi ve maniplasyonu gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen veya faaliyeti mevsime tabi olan işler veya bu işlerin yürütüldüğü müesseseler, turistik, hediyelik ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler, fırıncılar, yalnız sebze, yaş meyva ve tütün satanlar, nalbantlar, kasapların (kasaplar için saat 13:00’e kadar) Pazar günleri işyerlerini açmaları için belediyeden ruhsat alarak harç ödemeleri gerekmemektedir.

TÜM ÜYELERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR!!!