*Hayat Kurtaran ``Can Küre``Yatırımcıların Desteğini Bekliyor.. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Hayat Kurtaran ``Can Küre``Yatırımcıların Desteğini Bekliyor..

Değerli Üyemiz,

İzmirli mucit Ali Ceyhan tarafından geliştirilen deprem gibi afetlerin yanında maden ocaklarında yaşam alanı olarak kullanılabilecek olan can küre adlı icadın üretimine geçilebilmesi için yatırımcı aranıyor.

''Can Küre'' adı verilen buluş ile deprem, tsunami gibi doğal afetler ile maden ocağı kazaları ve savaş durumlarında yaşam alanları oluşturularak ölümlerin önüne geçilmesi amaçlıyor.

1999 yılında meydana gelen Marmara depremi sonrasında başladığı projeyi tamamlayan ve patentini alan Ali Ceyhan, icadının üretime geçebilmesi için yatırımcı arıyor.

Çeşitli ebatlarda üretilebilecek biçimde tasarlanan Can Küre, 300 kg ağırlığında olmasına rağmen darbeleri emme özelliği ve 5 kademeli emniyet sistemi ile 200 ton darbeye, 100 ton ağırlığa dayanabiliyor.  Yangın, toz bulutu ve zehirli gazlara karşı yalıtımlı olan Can Kürenin içinde 7 gün boyunca insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli oksijen sistemi, ilkyardım kiti ile temel gıda ve su depolanabiliyor.

Can Kürenin üretimi için destek ve yatırımcı arayan patent sahibi Ali Ceyhan, hem ülkemizde hem de dünyada talep potansiyeli oldukça yüksek olacağını tahmin ettiklerini belirterek, Can Küre ile olası felaketlerde can kayıplarının ortadan kaldırılacağına dikkat çekiyor.  Ali Ceyhan açıklamasında, “Deprem can kurtarma sistemi olan Can Küre ayrıca amacına uygun olarak yer altı askeri karargah ve  sığınaklarda, maden ocaklarında, deprem ve tsunami için  yazlıklarda, okullarda, hastanelerde, kamu kurum ve  kuruluşlar ile bankaların değerli evrak ve arşivlerinin  korunmasında da  kullanılabilecektir” dedi.

Can Kürenin dünya genelinde pazar  potansiyeli oldukça yüksek olacağını tahmin eden Ali Ceyhan, yatırımcılardan beklentisini;  projenin seri üretiminin proje devri, lisans verme veya belli bir  yüzde  karşılığında ortak  üretim  yapılabileceği şeklinde dile getiriyor.

Buluş ve  patent sahibi :ALİ CEYHAN

İrtibat tel:05317152057