HİJYEN EĞİTİMLERİ HAKKINDA ! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HİJYEN EĞİTİMLERİ HAKKINDA !

Sağlık, İçişleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından, 05/07/2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Hijyen Yönetmeliği kapsamında,hijyen eğitimlerinin gıda üretimi ve perakende işyerlerinde işletmelerin, sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları hükmüne yer verilmiştir. Bu nedenle, üzerinde durulan eğitimin alınması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu yönetmelik kapsamında, Bakanlıklar veya mahalli idareler tarafından yürütülecek denetimler ile belgeli personel çalıştırılmadığı tespit edilen işletmelere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında işlem yapılarak, 250-TL'den 1.000-TL'ye varan cezai işlem uygulanacaktır.

Bu kapsamda üyelerimizin 05.07.2014 tarihine kadar Halk Eğitimi Merkezine başvurmaları önemle duyurulur.

Hijyen Eğitimi alması zorunlu kılınan sektörler;

Kantin İşletmeciliği

Bar Görevlisi