HİJYEN EĞİTİMLERİ HAKKINDA !
Sağlık, İçişleri, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlıkları tarafından, 05/07/2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Hijyen Yönetmeliği kapsamında,hijyen eğitimlerinin gıda üretimi ve perakende işyerlerinde işletmelerin, sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları hükmüne yer verilmiştir. Bu nedenle, üzerinde durulan eğitimin alınması zorunlu hale getirilmiştir.
Bu yönetmelik kapsamında, Bakanlıklar veya mahalli idareler tarafından yürütülecek denetimler ile belgeli personel çalıştırılmadığı tespit edilen işletmelere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında işlem yapılarak, 250-TL'den 1.000-TL'ye varan cezai işlem uygulanacaktır.
Bu kapsamda üyelerimizin 05.07.2014 tarihine kadar Halk Eğitimi Merkezine başvurmaları önemle duyurulur.
Hijyen Eğitimi alması zorunlu kılınan sektörler;
1 |
Kantin İşletmeciliği |
2 |
Bar Görevlisi |
3 |
Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı |
4 |
Pastacı |
5 |
Şef |
6 |
Gıda Kontrol Elemanı |
7 |
Hububat İşleme Elemanı |
8 |
Zeytin İşleme Elemanı |
9 |
Aşçı |
10 |
Süt İşleme Elemanı |
11 |
Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı |
12 |
Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı |
13 |
Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı |
14 |
Su Temini |
15 |
Otel-Motel ve Lokanta Yöneticileri |
16 |
Çay Üretimi ve İşleme Elemanı |
17 |
Et ve Et ürünleri İşletmeciliği |
18 |
Servis Görevlisi |
19 |
Sebze ve Meyve İşleme |
20 |
Cilt Bakımı |
21 |
Dövme ve Takı |
22 |
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri İşyeri Sahipleri |
23 |
Kuaför |
24 |
Makyaj Uzmanı |
25 |
Vücut Bakımı |
26 |
Kaplıca, Hamam ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi |