* Hırvatistan İle Ülkemiz Arasındaki Vize Uygulaması Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Hırvatistan İle Ülkemiz Arasındaki Vize Uygulaması Hk.

Sayın Üyemiz,

1 Nisan 2013 tarihi itibariyle, Hırvatistan tarafınca, ülkemiz ile Hırvatistan arasında vize uygulamasının başlatılmış.

Bu kapsamda, ülkemizden Hırvatistan’a seyahat edecek üyelerimizin Avrupa Birliği üyesi ülkelerden alınmış “C” veya “D” tipi “Schengen” vizelerinin doğrudan, başka bir vize işlemine gerek olmadan kabul edileceği, bu vizeler olmadan gireceklerin ise Hırvatistan vizesi almaları gerekmektedir.

Zagreb Büyükelçiliğimizin Konsolosluk biriminden alınan bilgiye istinaden, ülkemiz tarafından Hırvat vatandaşlarından sınır kapısında 15€/20$, Büyükelçilikten alınması halinde ise 345 HRK (tek girişli ise yaklaşık 46€ civarında olup sadece yerel para alınmaktadır) vize ücreti alınması; Hırvatistan tarafından ise Türk vatandaşlarından normal prosedür ise (5 gün-1 ay arasında sonuçlanmaktadır) 35 €, hızlı prosedür ise (3 gün) toplam 69 € talep edilmesinin öngörülmüştür.

Hırvatistan Cumhuriyeti’nin Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanlığı’nın yurt dışındaki temsilcilikleri ve Türkiye ile ilgili bölümü, ayrıca, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçiliği bünyesindeki Konsolosluk ofisinin irtibat bilgilerine http://www.mvep.hr/en/diplomatic-directory/diplomatic-missions-and-consular-offices-of-croatia/turkey-ankara,190.html#p linkinden ulaşılabilmektedir.