* Hırvatistan Ticaret, Müteahhitlik ve Yatırım Heyeti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Hırvatistan Ticaret, Müteahhitlik ve Yatırım Heyeti

Sayın Üyemiz,

TOBB`dana alınan bir yazıda, T.C. Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile Hırvatistan’a 3-4 Mayıs 2012 tarihlerinde bir Ticaret, Müteahhitlik ve Yatırım Heyeti Programı gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Yazıda, Hırvatistan’da inşaat sektörünün son yıllarda hızla büyüyen, özellikle otoyol, boru, iletişim ve enerji hatları ile konut inşaatları sayesinde önemli paya sahip olduğu ve bu özelliği ile ülkenin GYSYİH artışına önemli katkı sağlayan bir konumda olduğu, projelerin Avrupa Yatırım Bankası, Dünya Bankası gibi uluslararası finans kuruluşlarından sağlanan kaynaklarla finanse edilmekte olduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu ziyarete müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarımız ile inşaat malzemeleri imal ve ihraç eden firmalarımızın katılmasında yarar görüldüğü belirtilmektedir.