HONG KONG KUŞAK VE YOL ZİRVESİ 2019 - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

HONG KONG KUŞAK VE YOL ZİRVESİ 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan Odamıza gelen yazıda,

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hong Kong Özel İdare Bölgesi Hükümeti ve Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) tarafından 2016 yılında itibaren düzenlenmeye başlanan Kuşak ve Yol Zirvesi’ne ilişkin olarak bir sonraki Zirve’nin 11-12 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

ÇHC’nin 2013 yılında uygulamaya koyduğu “Bir Kuşak Bir Yol” inisiyatifi güzergahındaki ülkelerin resmi ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenecek sempozyumun yanı sıra çeşitli temalarda paneller ve ticari eşleştirme programlarının düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmiştir.

Yazıda devamla, Hong Kong Ticaret Ataşeliğimizden, ilgili İdareler tarafından daha evvel 11 Ağustos 2019 olarak duyurulan zirve katılım başvuru tarihinin, 7 Temmuz 2019 olarak revize edildiği, ancak anılan Ataşeliğimiz aracılığıyla söz konusu başvurunun 27 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılabilmesinin mümkün olduğu ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, Zirve çerçevesinde gerçekleştirilecek ticari eşleştirme programında, bilhassa proje finansmanı arayışında olan enerji ve altyapı yatırımlarının fon kuruluşları ile bir araya getirilmesinin hedeflendiği vurgulanmakla birlikte, zirveye katılım durumuna bakılmaksızın, ekte bilgileri paylaşılan web portalında proje finansmanı arayışında olan tüm şirketlerin "Türkiye" başlığı altında proje detaylarını yayımlatma olanağı bulunduğu kaydedilmektedir. Ayrıca, katılım bedeli ve 2018 yılına dair program da Zirveye dair fikir oluşturulabilmesi açısından ekte iletilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

HONG KONG KUŞAK VE YOL ZİRVESİ 2019