* Hurdaya Çıkarılacak Araçların Sahiplerinin Dikkatine! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Hurdaya Çıkarılacak Araçların Sahiplerinin Dikkatine!

Karayolu taşımalarının ekonomik, seri, elverişli, güvenli, verimli, kaliteli, çevreye kötü etkisi en az ve kamu yararını gözetecek şekilde düzenlenmesi çerçevesinde, ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari motorlu karayolu taşıtlarının bir kısmının piyasadan çekilerek can ve mal güvenliğinin artırılması ve mevcut atıl kapasitenin azaltılarak sağlıklı bir taşımacılık piyasasının oluşturulabilmesine destek sağlamak amacıyla,19 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren Bir Kısım Motorlu Karayolu Taşıtlarının Piyasadan Çekilmesine İlişkin Tebliğ`de, 31 Mayıs 2009 tarihinde bir değişiklik yapılmıştır.

Buna göre, hurdaya ayrılcak tüm araçlar için Ulaştırma Bakanlığınca ödenecek ücret aynı iken; yeni yapılan düzenleme ile,

• 1973 model ve öncesi taşıtlar için: taşıt ağırlığı (kg) x 0,70 ] TL

• 1974, 1975 ve 1976 model taşıtlar için:[ taşıt ağırlığı (kg) x 0,90 ] TL

• 1977, 1978 ve 1979 model taşıtlar için:[ taşıt ağırlığı (kg) x 1 ] TL

ödenmesi ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında verilmiş olan herhangi bir yetki belgesinde 28/2/2009 tarihinden önce kayıtlı olanlara ayrıca her taşıt için yukarıdaki miktarlara 750 TL ilave ücret ödenmesi hüküm altına alınmıştır.

Ayrıca yapılan yeni düzenleme ile hurdaya ayrılacak araçların Hurda Müdürlüklerine teslim tarihleri yeniden belirlenmiştir.