* ICT Heyeti Ziyareti ve "Türkiye-İsveç ICT Forumu" [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* ICT Heyeti Ziyareti ve "Türkiye-İsveç ICT Forumu" [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Telekomünikasyon donanımı ihracatçısı olan ve dünyanın önde gelen bilişim ülkesi İsveç`e, iki ülke arasındaki bilişim ve iletişim teknolojileri sektöründeki işbirliklerin, yatırım ve ortak proje çalışmalarının geliştirilmesi amacıyla DEİK/Türk-İsveç İş Konseyi tarafından, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği`nin (TÜBİSAD) katkılarıyla, 8-10 Şubat 2011 tarihlerinde, ICT heyeti ziyareti düzenleneceği ve Stockholm`de "Türkiye-İsveç ICT Forumu" gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

"Information Society Index" verilerine göre İsveç, dünyanın öncü bilişim ülkesi olarak yer almaktadır. İsveç bilişim sektöründe, Avrupa pazarını yöneten ilk ülke olmuştur ve NMT, GSM, Bluetooth ve WAP teknolojilerinden oluşan kablosuz telekomünikasyon sistemlerinin standartlaştırılmasında aktif rol almıştır. Ülke çapında, broadband yatırımı ve Ericsson`un GSM ve 3G alanındaki faaliyetleri ile tanınmaktadır.

Ziyaret kapsamında, önde gelen teknoloji geliştirme merkezlerinden İsveç`in silikon vadisi, "Krista Science Park" ziyaret edilerek, Teknopark bünyesindeki 1000`i aşkın ICT firması ile ikili görüşme olanağı sağlanacaktır. Ericsoon, Tele2 ve Enea gibi önde gelen İsveçli firmaların yanı sıra IBM, Microsaft, İntel, Oracle, SUN Microsystems, Huawei ve benzeri uluslararası ICT şirketlerinin bölgesel merkezleri, Krista Science Park`ta yer almaktadır. İlgilenen firmalara, Krista Science Park`ta yerleşik firmaların listesi iletilecektir.

İsveçli şirketlerle proje ortaklığı, teknolojik işbirliği, yatırım ortaklığı, 7. ve 8. Çerçeve Programlarında proje partnerliği ve üçüncü ülkelere birlikte açılım yapmayı arzu eden firmaların İngilizce kısa Proje profillerini, ziyaret esnasında hazır bulundurmalarında yarar görülmektedir.

ICT heyeti ziyareti ve Türkiye-İsveç ICT Forumu, 2010 yılında, %8.5 oranında büyüme kaydeden Türk bilişim sektörünün yurtdışına açılması ve uluslararası işbirliklerinin artması açısından önem taşımaktadır. Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen firma temsilcilerinin ekte verilmekte olan katılımcı formunu eksiksiz doldurarak, avans ödeme dekontuyla birlikte 12 Ocak 2011 tarihine kadar DEİK`e (Dilek Tuna; dtuna@deik.org.tr, tel: 0212 339 50 36, faks: 0212 339 50 65) teyit vermeleri gerekmektedir.