*İhracatcı Üyelerimizin Dikkatine - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*İhracatcı Üyelerimizin Dikkatine

Türkiye odalar ve Borsalar Birliği`nden alınan yazı ile Gümrük Genel Tebliğ kapsamında yükümlülerce, gerekli bilgilerin programa aktarma işlemiminin tebliğde öngörülen sürelerin son günlerine bırakılması sonucu sistemde aşırı yüklenme olmasına ve dolayısıyla Firma Dosyası Takip Programının ve Bilge Sisteminin kilitlenmesine sebebiyet verebileceğinden bahsedilmiştir.

Bu sebeple, yükümlülerin mağduriyetinin giderilmesinin ve sistemin düzenli bir şekilde çalışmasını temini yönünde, 03.11.2011 tarihli ve 28104 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gümrük Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Firma Dosyası Takip Sistemi Seri no:1) ile, Bilge ve Firma Dosyası Takip programı arasındaki kontrolün geçici bir süre ile kaldırılarak, firmaların dosya girişlerini tamamlamaları için 31.12.2011 tarihine kadar süre tanınmıştır.

Bu çerçevede, Firma Dosya Takip Sisteminin aşama aşama devreye alınması gereğince benzer aksaklıkların tekrarlanmaması için Firma Dosyası Takip programına ilişkin işlemlerin 31.12.2011 tarihine bırakılmaksızın ivedilkle neticelendirilmesi gerekmektedir.