* İhya Başvurusunda Bulunan İşveren ve Sigortalıların Bilgilendirilmesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İhya Başvurusunda Bulunan İşveren ve Sigortalıların Bilgilendirilmesi Hk.

Sayın Üyemiz,

15.06.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6322 sayılı Kanun ile 6111 sayılı Kanuna geçici 19. Madde eklenmiş olup, 6111 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma hakkını kaybeden borçlulara yapılandırma anlaşmalarını ihya etme hakkını sağlamıştır.

Bu bağlamda, pirim borçlarının tasfiyesine yönelik olarak 611 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma hakkının sürdürülebilmesi için ödenmiş veya eksik ödenmiş tutarların en geç 31/10/2012 tarihine kadar ödenmesi gerektiği, aksi taktirde ihya öncesi duruma dönülerek ödenen taksit tutarlarının ilgili mevzuat hükümlerine göre mahsup edileceği, mahsup işlemlerinin yapılmasının ardından bakiye alacaklar için 6183 sayılı Kanun uyarınca icra takibine geçileceği, 2012/23 sayılı Genelge’de hüküm altına alınmıştır.

6111 sayılı Kanuna ek 19. Madde kapsamındaki ihya hakkının kaybedilmemesi için ödenmemiş veya eksik ödenmiş taksitlerin en geç 31.10.2012 tarihine kadar ödenmesi ve son günlerde alacakların on-line tahsilâtı sırasında sistem yoğunluğu nedeniyle olası ödeme sorunlarıyla karşılaşılmaması için ödemelerin son günlere bırakılmaması gerekmektedir.