* IIT- SMIIC: Dünya Helal Toplantısı Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* IIT- SMIIC: Dünya Helal Toplantısı Hk.

Değerli Üyemiz,

İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) / Pakistan Standartlar ve Kalite Kontrol Otoritesi (PSQCA) işbirliğinde, Pakistan Helal Ürün ve Hizmetler Derneği tarafından, SMIIC’in 6. Genel Kurul ve 8. Yönetim Kurulu toplantıları ile eşzamanlı olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) -SMIIC: Dünya Helal Toplantısı’nın, 3-4 Haziran 2014 tarihinde, Pakistan’ın İslamabad kentinde düzenlenecektir. ​

Söz konusu etkinliğin, İİT, SMIIC, İslam Kalkınma Bankası (İKB), İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA),  Ticaretin Geliştirilmesi için İslam Merkezi (ICDT), Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC), Helal Kalkınma Konseyi (HDC),  Körfez Standardizasyon Organizasyonu (GSO); Uluslararası İslami Helal Organizasyonu (IIHO),  Emirlik Metroloji ve Standardizasyon Kuruluşu (EMSA), Dubai Akreditasyon Merkezi (DAC) ve Uluslararası Helal Birliği tarafından desteklenmektedir.

Söz konusu etkinliğin Pakistan’ı küresel Helal ticaret haritasında belirgin konuma getirmeyi, Pakistanlı ihracatçıları Helal ticaretinde elde edilebilir fırsatlar hakkında bilgilendirmeyi, Helal ticaret ile ilgili konular ve karşılaşılan zorluklar, akreditasyon, pazarlama ve sertifikasyon konularında görüş alışverişinde bulunmayı amaçlamaktadır.

Söz konusu fuarlara dair detaylı bilgiye Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları / Yurt Dışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir.