* İLK YARDIM EĞİTİM KAYITLARI BAŞLADI !!! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İLK YARDIM EĞİTİM KAYITLARI BAŞLADI !!!

Tüm iş yerlerinde iş yerinin özellik durumuna göre ve iş güvenliği kapsamında çalışanların İlk yardım eğitimi almaları gerekmektedir. İlçemizde bulunan tüm işyerleri sahipleri, yöneticileri bu konuda hassasiyet göstermeleri, olası bir acil durumda kendi hayatlarının da kurtarılması anlamında önem arz etmektedir.

Çalışma Bakanlığının İl Müdürlükleri tarafından yapılacak olan teftiş ve denetimlerinde “İlk Yardımcı Sertifikalarının” sorgulanması yapılmakta, gerek işverene gerekse yöneticilere cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bu kapsamda tüm işyerlerinin aşağıda yer alan mevzuatlar kapsamında ilk yardımcı yetiştirilmesi için çalışanlarına ilk yardım eğitimi aldırmaları gerekmektedir.

MEVZUAT

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 29.07.2015 tarih ve 29429 sayılıyönetmelik kapsamında aşağıdaki madde yer almaktadır.

İlkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı

MADDE 19 – (1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;

a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,

b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

bulundurması zorunludur.

EĞİTİM DETAYLARI

EĞİTİM TARİHİ                     :   03 – 04 EKİM 2015

EĞİTİM ADI                          :   İLKYARDIM EĞİTİMİ

EĞİTMEN                              :   DR. ERCAN KİT

YER                                      :   FTSO LİKYA TOPLANTI SALONU

SAAT:                                   :   09:00 – 17:00 ARASI (CUMARTESİ - PAZAR )

İlk Defa Eğitim Alanlar İçin :  1 Kişi- 250.00 TL (KDV Dahil)

Eğitim süresi                          :          2 gün 8x2=16 saat

Sertifika Güncelleme Eğitimi Alanlar İçin :125.00TL

Eğitim süresi  :                                  1 gün (8 saat )

NOT 1: Eğitim sırasında 1 adet fotoğraf ve 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi getirilmesi gerekmektedir.Yenileme eğitimine geleceklerin yanlarında eski sertifika ve ilkyardımcı kimliklerini getirmeleri gerekmektedir. Sertifika süresi 3 ayı geçenler yenileme eğitimine katılamazlar.

Detaylı Bilgi ve Kayıt için:

Deren KARASU

Kalite ve Eğitim Birimi