* INCOTERMS 2010 Semineri [ICC] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* INCOTERMS 2010 Semineri [ICC]

Sayın Üyemiz,

Milletlerarası Ticaret Odası`ndan (ICC)alınan bir yazıda,

Milletlerarası Ticaret Odası tarafından, 12 Nisan 2011 tarihinde Ankara`da INCOTERMS 2010 Semineri gerçekleştirilecektir.

Milyarlarca dolarlık dış ticaret işlemlerinde kullanılan, dünya çapında bir sözleşmesel standart olarak kabul gören INCOTERMS® kuralları, 1936`da Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) tarafından yaratıldığından buyana, uluslararası ticaretin gelişimine ayak uydurabilmesi için düzenli olarak güncellenmektedir. 2010 yılında yeniden düzenlenen kuralların revizyonu, INCOTERMS® 2010, 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni Kurallar, serbest bölgelerin yaygınlaşmasını, iş ilişkilerinde elektronik iletişimin giderek artan kullanımını, malların dolaşımına ilişkin olarak yükselen güvenlik endişelerini ve taşımacılık uygulamalarındaki değişimleri dikkate almaktadır. lncoterms® 2010, malların teslimine ilişkin kuralları güncelleyip toparlayarak kural sayısını 13`ten 11`e düşürmüş olup ve tüm kurallara ilişkin basitleştirilmiş ve daha açık tanımlar içermektedir.

Söz konusu seminere katılımla ilgili ayrıntılı bilgiye ekli dosyadan ulaşılabilmektedir.