* İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden;

Kurucu üyesi olduğumuz Yapı Araştırma Derneği`nin İktisadi İşletmesi olan İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu (İTBAK), Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Teknik Onay Kuruluşu olarak yetkilendirilmiştir.

Bu yetkisiyle, Bakanlık adına, yapının belli bir bölümünün oluşturan sistemlere, mimari detaylara, birden fazla yapı malzemesinden oluşan yapı elemanlarına ve hakkında bir standart bulunmayan yenilikçi yapı malzemeleri ve sistemlerine Ulusal Teknik Onay hizmeti veren İTBAK, Avrupa Teknik Onay Organizasyonunda (EOTA) ülkemizi temsilen üye olması nedeniyle, aynı zamanda Avrupa Teknik Onayı (ETA) da veren bir kuruluştur. Dolayısıyla İTBAK`ın vermiş olduğu Ulusal ve Avrupa Teknik Onayları, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da tanınmaktadır. Teknik onay alan üretici, ürününü Avrupa ve Türkiye piyasasına sunabilmek için gerekli olan CE veya G işaretini kullanabilecek ve bu sayede yenilikçi ürün ve sistemler hak ettiği değeri bulacaktır.

İTBAK faaliyetlerinin, Türkiye`de standardı olmayan ve/veya standarttan sapan yenilikçi yapı malzemeleri konusunda, üretici kuruluşlara, önemli bir destek sağlayacağı düşünülmektedir.

Konunu odanız üyesi firmalara duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.