İPTAL EDİLEN ADİ ORTAKLIKLARA AİT YETKİ BELGELERİ HAKKINDA DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İPTAL EDİLEN ADİ ORTAKLIKLARA AİT YETKİ BELGELERİ HAKKINDA DUYURU

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 8inci maddesi kapsamında yer alan ve 04.05.2016 tarihinden önce iptal edilen adi ortaklıklara ait yetki belgelerinin, aynı Yönetmeliğin Geçici 11inci maddesi uygulaması kapsamına alınması konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan yazıya göre; Yönetmelik hükmünün yürürlüğe girdiği (04.05.2016) tarihten önce iptal edilmiş olan B3, C1, D3 ve/veya K2 yetki belgelerinin, yetki belgesi sahibi adi ortaklardan yalnızca biri adına veya yetki belgesi sahiplerinin kurmuş olduğu tüzel kişilik (adi ortaklık olmayan) adına, Yönetmeliğin Geçici 11inci maddesinin 1inci fıkrası çerçevesinde düzenlenmesi, mevzuat çerçevesinde mümkün bulunmaktadır.

KTY Geçici 11inci Maddenin Birinci Fıkrası:

(1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla yetki belgesi için verilmiş uyarmaların sayısı 50 adet ve üzerinde olduğu veya asgari kapasite şartını kaybettiği veya faal vergi mükellefi olmadığı için yetki belgeleri iptal edilmiş olan gerçek veya tüzel kişilerin 1/8/2017 tarihine kadar müracaat ederek iptal edilmiş yetki belgesini tekrar almak istemeleri halinde; yetki belgesi geçerli tam ücretinin %15’i tutarında ücret tahsil edilmesi ve bu Yönetmelikte ön görülen diğer şartların sağlanması koşuluyla istenen yetki belgesi adlarına yeniden düzenlenir. Bu şekilde düzenlenen yetki belgesi eki taşıt belgesine kayıt edilecek taşıtlar için geçerli taşıt kartı ücreti tam olarak tahsil edilir.

İlgili yazıya http://tobb.org.tr/TIRveATAKarnesi/Documents/KBelgeleri/04.05.2016%20tarihinden%20%C3%B6nce%20iptal%20edilen%20adi%20ortakl%C4%B1klara%20ait%20yetki%20belgeleri.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğine http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.13108&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch adresinden ulaşabilirsiniz.