* Irak`a İhracat Yapacak Üyelerimizin Dikkatine - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Irak`a İhracat Yapacak Üyelerimizin Dikkatine

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-Irak İş Konseyi tarafından, 22 Ocak 2013 tarihinde Istanbul TOBB Plaza’da saat 09.00’da Bureau Veritas Istanbul Ofisi işbirliğiyle, Irak Hükümeti ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne yapılan ihracatlarda ihraç ürünlerinin test, fiziksel gözetim ve sertifikalandırma konularını içeren bir toplantı düzenlenecektir.

Bureau Veritas; Irak Hükümeti Kalite Kontrol ve Standardizasyon Merkez Organizasyonu tarafından Irak Cumhuriyetine yapılan ihraç ürünlerinin ve Bölgesel Kürt Yönetimi Standardizasyon ve Kalite Kontrol Organizasyonu tarafından Bölgesel Kürt Yönetimi' ne yapılan ihraç ürünlerinin test, fiziksel gözetim (inspection) ve sertifikalandırma yani uygunluk değerlendirmesi için yetkili kuruluş olarak atanmıştır. 2012 yılı içinde ülkemizden bu bölgeye giden ihraç ürünlerinin testleri, fiziksel gözetimleri (inspection) ve uygunluk değerlendirmeleri Bureau Veritas' ın Tüketici Ürünleri Test Laboratuarı (BV CPS) ile Bureau Veritas' ın Hükümet Kontratları ve Uluslararası Ticaret Bölümü (BV GSIT) tarafından sağlanmaktadır.

Konu ve süreç hakkındaki detaylı tüm bilgiler, kapsam dâhilindeki tüm ürünler ve 2013 yılı itibarı ile kapsama dâhil olan veya olacak ürünler (örnek GIDA ürünleri) Bureau Veritas tarafından Seminerde tüm detayı ile anlatılacaktır.

Bu çerçevede, söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan formu doldurarak en geç 18 Ocak 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK’e (İlgili Kişi: Merve Demet, Tel:0.212.339 50 27, Faks:0.212.270 35 92, e-posta:ortadogu-korfez@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.