* İran Yabancı Yatırımları Teşvik Kurumu Tarafından Şiraz`da Düzenlenecek Seminer [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nden alınan bir yazıda, Başkonsolosluğumuzun Batı Azerbaycan Eyaleti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Vali Yardımcısı Ramazan Pur ile bir görüşme yaptığı, Vali Yardımcısının İran Yabancı Yatırımları Teşvik Kurumu tarafından yabancı girişimcilerin Batı Azerbaycan Eyaletinde yapacakları yatırımlar için bir takım yeni düzenlemelere gidileceği ifade ettiği bildirilmektedir. Yazıda devamla, bu konuda yabancı yatırımcılara bilgi vermek amacıyla, 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde, Şiraz’da bir tanıtım semineri yapılmasının planlandığının, seminerin ardından  da eyaletin tarım ve sanayi ürünlerinin tanıtılacağı bir fuar düzenleneceğinin ve söz konusu fuara Türk iş adamlarının katılımından memnuniyet duyulacağının bildirildiği belirtilmektedir.

Vali Yardımcısı Pur’un ayrıca, dört ülkeye ortak sınırı  bulunan Batı Azerbaycan Eyaleti’nin çeşitli maden zenginliklerine sahip olduğunu, maden, kimya ve gıda sanayinde büyük kapasiteleri haiz olması ve Urumiye Gölü’nin özellikle turizm yatırımları açısından eşsiz imkanlar barındırması nedeniyle, yabancı yatırımcıları cezp edici nitelikte bulunduğunu belirtildiği ifade edilmektedir.