* İş Güvenliği Aksaklıkları Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İş Güvenliği Aksaklıkları Hk.

Sayın Üyemiz,

AYDEM ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 16.09.2011 tarih ve 11865 sayı ile gönderilen yazıda;

Fethiye ilçesi ve bağlılarında faaliyet gösteren Odamız üyelerinin kendi iş alanları kapsamında yürüttükleri çalışmalar esnasında zaman zaman bilgi eksikliği, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten kaynaklanan elektrik iş kazalarına neden olabildikleri veya olabilecekleri tespit edildiği bildirilmiştir.

Başta taşıyıcı yük asansörlü evden eve nakliyat, teleskopik bomlu iş makinesi kullanan işletme ve beton pompasına sahip hazır beton firmaları ile kaplama, boyama, temizlik, dış cephe, iskele, sıva işi yapan tüm inşaat firmaları, alçak ve yüksek işletme gerilimi uygulanan şebeke iletkenlerine güvenli yaklaşma mesafesinin ihlaline yol açarak telafisi mümkün olmayan ölümlü veya ağır yaralanmalı iş kazalarına meydan verilebildiği iletilmiştir.

Odamız üyelerinin elektrik sistemini iyi tanımaları, elektriğin yanlış bir harekette can ve mal kaybına yol açabileceği ve bu nedenle ortaya çıkabilecek zararlar ve sonuçları konusunda bilgi sahibi olması ve çalışmalarda daha hassas olmalarının hayati önem taşıdığı belirtilmiştir.

Bilgilerinize önemle arz ederiz.