* İş Makinesi Duyurusu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İş Makinesi Duyurusu

Üyelerimize duyuru,

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 20 nci maddesinin “d” ve “e” bentleri değiştirilmiştir. Yapılan değişiklikle, noterlerce satış işlemi yapılmış ancak alıcıları adına bir ay içerisinde tescil belgesi alınmamış iş makinelerinin trafiğe çıkarıldığının (trafik, jandarma vb) tespiti halinde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 20 nci maddesinin “c” bendi ile 21 nci maddesi hükümleri uyarınca cezai işlem uygulanacak ve sahipleri adına tescil belgesi alınıncaya kadar iş makineleri trafikten men edilecektir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 20 nci maddesinin “e” maddesi hükmü uyarınca tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan iş makinelerinin satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için odaya başvurulmaması halinde 130,00 Türk Lirası idari para cezası iş makinesi sahibi tarafından ilgili Vergi Dairesine yatırılacaktır.

Yine aynı madde hükmü gereği, haciz, müsadere, zapt, buluntu, trafikten men gibi nedenlerle; icra müdürlükleri, vergi dairesi müdürlükleri, milli emlak müdürlükleri ile diğer yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından satışı yapılan iş makinesini satın alan, ancak gerekli bilgi ve belgeleri sağlayarak odadan bir ay içerisinde tescil belgesi almayan alıcılar tarafından 130,00 Türk Lirası idari para cezası ilgili Vergi Dairesine yatırılacaktır.

Daha detaylı bilgi alabilmek için Odamız 0 252 614 11 15 nolu telefonlarını arayabilirsiniz.