*İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği Hk.

Kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 7 nci maddesi gereğince sağlanacak desteklerin ödenme usul ve esaslarını düzenleyen İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 03 Mayıs 2014 tarihli ve 28989 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Tebliğ kapsamında yer alan işverenler, işyerlerinin tescil edildiği Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine ekte sunulan başvuru formları ile müracaat ettikleri takdirde, İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla çalışan sayısı ve tehlike sınıfına göre belirli bir oranda devlet desteği alabileceklerdir.

Söz konusu devlet desteğinin alınabilmesi için bildirim yapılan işyerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sağlanmasına ilişkin geçerli bir sözleşmenin olması veya işyerinden ya da dışından birinin görevlendirilmiş olması gerekmektedir. (Bu konu ilgili Kurumca İSG-KÂTİP uygulamasında kontrol edilecek ve geçerli bir sözleşme veya bir görevlendirme olmayan işyerleri için sisteme kayıt yapılmasına izin verilmeyecektir.)

Diğer Önemli Hususlar:

1. Aynı işverenin Türkiye genelinde birden fazla tescilli işyerinin bulunması halinde müracaat, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri başvuru formunda ayrı ayrı belirtilmek suretiyle işverenin merkez işyerinin tescilli olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine yapılır.

2.İşyerindeki sigortalı sayısı belirlenirken toplam çalışan sayısında aşağıdakiler dikkate alınmaz:

a) 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki öğrenci statüsünde olan aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler.

b) İşyeri dışından hizmet alınan kısmi süreli İSG profesyonelleri (İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ile diğer sağlık personeli)

3. Başvuru formunda tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için ayrı ayrı olacak şekilde destekten yararlanmak istenilen işyerlerine ait işyeri sicil numaraları ile ödemenin yapılacağı banka hesap numarası (IBAN) belirtilir.

4. Destek ödemelerine ilişkin başvurular;

a) Ocak, şubat ve mart ayları için nisan ayının,

b) Nisan, mayıs ve haziran ayları için temmuz ayının,

c) Temmuz, ağustos ve eylül ayları için ekim ayının,

ç) Ekim, kasım ve aralık ayları için izleyen yılın ocak ayının, sonuna kadar yapılır.

Detaylı bilgi için:

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü