İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARINA YAPILACAK İTİRAZLAR HAKKINDA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

TOBB’un 07.12.2015 tarih 22611 sayılı yazısında;

İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazların “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde yapılacağı ve bu prosedür gereğince tehlike sınıflarına yapılacak itirazlara ilişkin başvuruların, işyerleri veya sektör meclisleri tarafından bağlı bulundukları üst işveren örgütleri aracılığı ile yapılabileceği belirtilmektedir.

Buna istinaden üyelerimizin yapacağı itirazlar için “Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formu”nun eksiksiz doldurulup odamız aracılığı ile TOBB’a gönderilmesi gerekmektedir.

Söz konusu İşyeri Tehlike Sınıflarına İtiraz taleplerinin 19 - 20 Ocak 2016 tarihlerinde toplanacak olan Komisyonun gündemine alınabilmesi için İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların değerlendirilnıesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru formlarının en geç 18 Aralık 2015 tarihine kadar Birliğimiz aracılığı ile iletilmesi gerekmektedir. Prosedür gereğince daha önce gerçekleştirilmiş komisyon toplantısında gündeme alınmış ve değerlendirilerek karara bağlanmış faaliyetlerle ilgili kodlara ilişkin itirazlar komisyon gündemine alınmayacak olup bu kodlar duyuru görselinde yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgiye ve Tehlike Sınıfi Değişikliğine İlişkin Başvuru Formu'na www.tobb.org.tr/MaliveSosvalPolitikalar adresinden ulaşılabilecek olup konuya ilişkin üyelerinizden gelecek itirazların tarafımıza iletilmesi gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.