* İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi

Bilindiği üzere, 4904 sayılı Kanununun 3.maddesinin b fıkrasına göre "İşgücü Arz ve talebinin belirlenmesine yönelik İşgücü İhtiyaç Analizlerini yapmak, yaptırmak Türkiye İş Kurumu`nun görevleri arasında sayılmıştır. Ayrıca, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) İstihdam Teknik Alt Komitesi ile İşgücü Piyasası "özellikle talep yönünü belirlemeye yönelik" araştırmasını yapmaya yetkili ve sorumlu kuruluşlardan biri olarak Türkiye İş Kurumuna verilmiştir.

Bu nedenle; İşgücü Piyasasında ihtiyaç duyulan meslekler ile bu mesleklerde aranan becerileri belirlemek, gelecekte istihdam artışı veyaz azalışı beklenen meslekleri tespit etmektir. Diğer taraftan, İşgücü Piyasasında meydana gelen değişim ve gelişmeleri izlemek, bu değişim ve gelişmelerin işgücü ihtiyacı üzerindeki etkisini ortaya çıkartmak ve alınması gerekli önlemleri belirlemek amacıyla elektronik bir anket geliştirilmiştir.

Bu amaçla elektronik ortamda işverenlere Türkiye İş Kurumu tarafından "İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi" uygulanmaktadır. Geliştirilen İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi dört sorudan oluşmaktadır. Bu anket İşkur`a kayıtlı ve internet üzerinden aylık işgücü çizelgesi dolduran tüm işyerlerince 04.11.2009-11.12.2009 tarihleri arasında doldurulacaktır.

Anketten elde edilecek bilgilerin analiz edilmesi sonucunda, ortaya çıkacak veriler ışığında Türkiye İş Kurumu`nun işverenlere yönelik hizmetlerini daha etkin sunması yanında, İstihdam ve Eğitim Politikalarının oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Uygulanmakta olan anketten beklenilen yararın sağlanabilmesi için anketin tüm işyerlerince doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.