İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatları Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatları Hk.

Sayın Üyemiz,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik ile, ilgili sektörlerden gelen talepler uyarınca ve getirilen yeni uygulamaların ilgili Bakanlıklar ve sektör bakımından teknik ve hukuki altyapısının uyumlu hale getirilebilmesi amacıyla açık ve kapalı alanlarda bulunan oyun, eğlence, su, spor ve macera parkları ile teleferikler; taşınmaz ticareti; elektrikli araç şarj istasyonları ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan iş yerleri, motorlu kara taşıtı kiralama işletmeleri ve her türlü motorlu araç testi ve incelemesi yapan ekspertiz yerleri için getirilen ilave düzenlemeler ve yeni duruma uyum için verilen 31/7/2024 tarihi 31/7/2025 tarihine kadar uzatılacaktır.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan toplu iş yerlerinde, toplu iş yerlerinin tamamı için valilik görüşü alınması halinde ayrıca valilik görüşü aranmayarak bürokrasinin azaltılması amaçlanmıştır. İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan iş yerlerine ilişkin halihazırda idari büro ve kabul yeri ile taşıt teşhir alanının aynı adreste olması gerekmekte ve iş yerinin bulunduğu ana gayrimenkulün ortak kullanım alanları taşıt teşhir alanı olarak kullanılamamaktadır. Yapılan düzenleme ile, toplu iş yerleri parselinin veya parsellerinin içinde bulunan 634 sayılı Kanun kapsamındaki ortak yerlerde veya eklentilerde kat maliklerinin oy birliği kararı ile idari büro ve kabul yeri ile ilişkilendirilecek yerlerin taşıt teşhir alanı olarak kullanılabilmesi amaçlanmıştır.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ilişikte gönderilmekte olup Taslağa ilişkin görüşünüzün Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte belirtilen "Taslaklar Hakkında Görüş Bildirilmesinde Kullanılacak Form" kullanılmak suretiyle Odamıza (umur.celebi@fto.org.tr) mail adresine 29/07/2024 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik