* İtalya`da Oturma İzni - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İtalya`da Oturma İzni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili yazısına ve Italya`nın Ankara Büyükelçiliğinden alınan bir Nota`ya göre, İtalya`da oturma izni başvurusunda bulunmuş olup başvurularına yanıt bekleyen veya İtalya`da ikamet eden ve söz konusu oturma izinlerini yenilemek isteyen AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarınca, İtalyan Postane İdaresi tarafından ita edilmiş ve oturma izni başvurusu yapıldığını belgeleyen makbuzlar (ricevuta) ile Italya dışına gidiş ve tekrar İtalya`ya dönüşlerinde; aynı İtalyan sınır kapısının kullanılmasına artık gerek olmayacağı, seyahatlerin başka bir Schengen ülkesinden transit geçişi kapsamayacağı, İtalya`ya giriş-çıkışlarda yabancı uyruklu vatandaşların, pasaport veya pasaport yerine geçen seyahat belgesiyle birlikte ülkede hangi amaçla (çalışma, işyeri sahibi olma veya aile birleşimi) kaldığını gösteren vizenin aslını ve Italyan Posta idaresi`nden alınan başvurunun kabul edildiğini gösteren belgeyi ibraz etmekle yükümlü oldukları, yaptıkları ikamet tezkeresi başvurusunun sonuçlanması için beklerken ülkesine dönen yabancı öğrencilerin, yeniden giriş vizesi alabilecekleri, söz konusu vizenin ancak ikamet tezkerelerini düzenleyen İtalyan polis makamlarının onayının akabinde ilgili Konsolosluktarafından ita edileceği, yeniden giriş vizesi başvurusu sırasında İtalyan Postane İdaresi tarafından verilen ve oturma izni başvurusu yapıldığını belgeleyen makbuzun da ibraz edilmesinin gerekli olduğu bildirilmiştir.